Auteur

Wellicht had u voorheen nog nooit van de naam E.L. James gehoord. Na het schrijven van 50 tinten grijs en de andere vijftig tinten boeken is dat wel anders. Misschien heeft u deze boeken nog niet gelezen, maar de namen zullen bekend voorkomen. De boeken van E.L. James winnen aan populariteit en zijn een ware hype geworden. Het verkoopsucces zal er ook voor zorgen dat de auteur meer bekendheid krijgt.


50 tinten grijs auteur
Wie is E.L. James eigenlijk?
Op de boekcover van 50 tinten grijs kunt u lezen dat E.L. James de auteur is. E.L. James is slechts een pseudoniem, want haar echte naam is Erika Leonard Mitchell. De Britse auteur is in 1963 in Londen geboren. Voorheen schreef James vooral fan fictie onder het pseudoniem “Snowqueens Icedragon”. Haar interessantste werk is een fan fictie van de Twilight serie, welke verder doorontwikkeld is tot 50 tinten grijs. James had niet verwacht dat de vijftig tinten serie zo’n enorm succes zou worden. De verhalen zijn James eigen fantasieën zijn, dus het succes kwam als een grote verrassing.

Nadat ze klaar was met de fan fictie van Twilight is ze aan 50 tinten grijs begonnen. In 2009 is ze gaan schrijven en James kon daarna niet meer stoppen met het creëren van boeken. Momenteel heeft ze drie delen vijftig tinten uitgebracht, maar ze weet nog niet wat haar volgende werk wordt.

E.L. James heeft de volgende awards en vermeldingen op haar naam staan:
– “The 100 Most Influcential People in the World” – Time 100 in Time Magazine (2012)
– “Publishing Person of the Year” – Publishers Weekly (2012)
– “Popular Fiction Book of the Year” – National Book Award (2012)


Is E.L. James al haar leven lang schrijver?
Erika is niet altijd schrijfster geweest, want eerst werkte ze als tv-executive. Ze woont al meer dan twintig jaar samen met haar man en heeft twee tienerzonen. James is in Buckinghamshire opgegroeid en ging daar naar een van de privéscholen. Misschien klinkt het raar, maar Erika heeft geschiedenis gestudeerd. Later kwam ze terecht in de wereld van televisie en heeft ze een opleiding gedaan aan de National Film en Television School.